Două reacții

Intrebare (eu): Arhivele Naționale au avut vreun rol proactiv în procesul de digitalizare al administrației sau au primit dispoziții de la nivelul guvernului?

Răspuns (coelgii din Estoinia): Nu ne-a cerut nimeni să ne ocupăm de problemă. Dar dacă este tema societății, este obligația noastră să fim pregătiți să dăm răspunsuri pe domeniul nostru de activitate, pentru a ne îndeplini funcția socială conform așteptărilor societății.

***

Colegul din Slovenia: trebuie să facem prezentări cu noile standarde de descriere arhivistică. Colegii arhiviști trebuie să știe despre noile evoluții.

Răspuns (eu): da, în măsura în care sunt interesați. De regulă, dacă nu are o sarcină de serviciu directă, de ce să se deranjeze să învețe ceva în plus?

Reacție (colegul din Slovenia): Nu chiar. Ești plătit să rezolvi probleme în domeniul tău de activitate la cele mai înalte standarde profesionale și trebuie să fii pregătit pentru asta. Nimeni nu cere unui doctor să știe despre cel mai nou tratament, dar e obligație lui de etică profesională să îl cunoască, pentru a da un răspuns profesionist pacienților.

Advertisement

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s