4 thoughts on “Archival Covfefe…

 1. Covfefe e transpunerea in litere a momentului in care Trump a tusit. Vad ca ne pasioneaza exagerat de mult arhivistica covfefe 😀
  De SIPA nu zicem nimic?

  • 1. Poti sa patentezi explicatia. Google nu o stia https://www.google.ro/search?q=what+means+covfefe&ie=&oe=
   2. Arhivistica covfefe explica cum tweet-urile unei persoane intr-o anumita institutie reprezinta arhiva acelei institutii.
   3. “Noi” nu exista. Aici, exista eul meu subiectiv, care nu are ce zice despre subiect. ANR e singura institutie din MAI care a fost bagata in seama in scandal si apare ca ar putea prelua ce e relevant de acolo. Deci, nu am ce comenta. In rest, aceeasi politica din totdeauna, de care mi-e sila.

 2. 1. Da, iti multumesc pentru pont 🙂
  2. Interesant, dar e la americani. La noi a inceput sa se faca politica mai mult pe FB. Scuze ca am folosit din nou cuvantul politica pe blog 🙂
  3. N-o mai lua si tu asa personal. Ma interesa cum vezi tu dpdv arhivistic “problema” arhivei SIPA? Din cate stiu, am citit la un moment dat ca in practica arhivistica dintr-o tara, nu mai stiu care, in asemenea situatii se merge pe solutia unui depozit intermediar, in care arhiva e sigilata cu clauza de confidentialitate pentru o perioada de 50 ani plus, pentru ca argumentau ei ca nu se poate face o evaluare arhivistica matura intrucat subiectul este prea fierbinte, actual, disputat politic si public etc.

  • @2. nu e vorba de unde se face politica. Poate sa se faca si pe frunze. Intrebarea e daca trebuie sau nu arhivate. Cand ai un minister al dezbaterii publice (parca asa se numea) care lucreaza doar pe FB, mi se pare normal sa ii arhivezi contul.
   @3. Scuze, poate mi-a sarit prea usor mustarul, insa am boala pe impartirea in buni si rai, in alb si negru. Ca aia cu cenzurarea a ce e bine si rau pe net. Cred in dreptul fiecaruia de a gandi orice, dar a-mi impune corectitudinea gandirii si limitele de informare e un atac direct la libertatea mea. Revenind: e o institutie publica, arhiva revine de drept institutiilor succesoare/ suyperioare/Arhivelor Nationale. La fel si arhiva institutiilor represive. Bun, ca peste tot, din considerente politice si sociale s-au facut CNSAS – e alta treaba. (As remar4ca doar ca in Maroc, dimpotriva, nevoia separarii arhivelor fostelor represive de biblioteca a dus la formarea Arhivelor Nationale – ha!). Arhivele, prin ele insele, nu sunt doar loc de liber ace, ci si institutie de confidentialitate, cand e cazul. Deci, se poate sigila foarte bine si in Arhive. Iar evaluarea se poate face daca exista criterii serioase. Dimpotriva, caracterul fierbinte indica impactul social al acelei documentatii, deci poate fi reper ca merita tinute pentru viitor – e una din abordarile pt evaluare (pe la nemti).

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s