4 thoughts on “Google Books e legal!

 1. Daca Google e legal inseamna ca si Digibuc ex Dacoromanica poate merge inainte dpdv legal. Europeana are mai degraba problema de conceptie, dar e bine ca exista. Uite ca si americanii au infiintat https://dp.la
  Eu ma bucur ca proiectul Google Books merge mai departe. Ca fac profit, monopol, nu ma intereseaza atat timp cat am acces la carti sau previzualizare unor informatii din carti la care altfel nu as fi avut acces.

  • Ei, eu am auzit ca DR a crapat din interese interne, romanesti, nu neaparat pe chestiuni de copyright. Europeana este un proiect politic, nu plecat din calcule economice, realitati si nevoi efective. Asa a inceput. Acum, el e tinut in viata pentru a suplini lipsa coeziunii spirituale intre europeni: UE e un proiect tehnocrat, si nu are substanta, liantul in spate. (n-am zis-o eu, am citit-o la Boia prima data). Bine, plus interesele celor care mananca o paine pe langa fundatia Europeana (cred ca e fundatie acum, nu sunt sigur).

   Si pe tine nu te intereseaza, pentru ca nu esti afectat: daca ai fi autor si in loc sa ti se vanda cartile – ele se dau pe gratis si tu mori de foame, atunci e posibil sa te intereseze 🙂 Sunt perfect de acord cu tine, si eu am aceleasi nevoi, dar sa privim si din perspectiva celorlalti…

 2. Sunt de acord cu ce ai scris însă la ultimul alineat as vrea sa mai adaug ceva. În era internetului editurile si autorii casele de muzica si film trebuie să se adapteze. Să nu uităm că youtube nu s-a închis pentru că au avut de suferit casele de film și muzică. Youtube a fost un proiect major care a dus internetul mai departe.
  Din păcate, mulți autori din RO nu pot trăi din scris si cum spui tu trebuie sa ne gândim și la ei când vine vorba de a respecta mai întâi drepturile de autor pe internet, dar uite si un contra exemplu, poate nu e cel mai bun, dar e de succes, numit “Suge-o Ramona” 🙂

 3. unt de acord cu ce ai scris însă la ultimul alineat as vrea sa mai adaug ceva. În era internetului editurile si autorii casele de muzica si film trebuie să se adapteze. Să nu uităm că youtube nu s-a închis pentru că au avut de suferit casele de film și muzică. Youtube a fost un proiect major care a dus internetul mai departe.
  Din păcate, mulți autori din RO nu pot trăi din scris si cum spui tu trebuie sa ne gândim și la ei când vine vorba de a respecta mai întâi drepturile de autor pe internet, dar uite si un contra exemplu, poate nu e cel mai bun, dar e de succes, numit “Suge-o Ramona”:)

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s