politica si arhive… (updated)

Stire. Comentarii: 1. Acolo nu e istoria comunismului. Acolo e istoria represiva a regimului comunist. Restul e prin depozitele unei institutii care se cheama Arhivele Nationale ale Romaniei sau prin diverse depozite de firme acum particulare, in conditii de nedescris, din nesimtirea ignoranta/indiferenta interesata fata de istorie a politicienilor. 2. Nu e interesant ca Presedintele Romaniei comunica mai nou aproape exclusiv prin FB? Ma intreb ce va ramane in urma lui, in istorie, in planul comunicarii publice 🙂 Asta daca administratia de la Cotroceni nu cumva isi arhiveaza FB – ceea ce ma indoiesc.

PS: Punctul 2 era cu titlu de exemplificare. E valabil si pentru prim-ministru, care comunica pe Twitter.

2 thoughts on “politica si arhive… (updated)

 1. 1. Va contrazic. Acolo este o buna parte a istoriei comunismului, asa cum a fost resimtita ea de acea parte a poporului care a ajut curajul sa spuna “nu”. In schimb la AN se afla “istoria romantata” a comunismului: congresele PCR si alte documente ale propagandei comuniste in timp ce alte documente, poate mult mai valoroase, nu mai au loc in depozitele AN, zacand prin depozitele privatilor si degradandu-se. Cred ca o parte din vina o are si personalul AN (vezi recentul caz de la SJAN Suceava).

  • Doamna, va respect punctul de vedere.

   In egala masura insa, imi mentin afirmatiile, bazat nu pe argumente sentimentale sau cetatenesti, ci pe cele arhivistico-istorice. Documentele intocmite de organele represive au exact aceeasi doza de subiectivism si relativism ca si cele intocmite in cadrul partidului sau al organelor centrale/locale de conducere. Sunt niste articole deja clasice pe aceasta tema…

   Iar cazul de la SV nu are legatura cu lipsa spatiilor de depozitare sau cu respectul fata de arhive, ci cu decizii individuale de comportare in functie administrativa/solutii de imbogatire personala.

   As scrie mai multe, si as exemplifica mai mult, dar sunt informatii care sunt obtinute in virtutatea exercitarii unei functii publice, asa ca ma opresc aici. Dar, repet, imi mentin afirmatiile.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s