Tristeti…

1. Am fost anul acesta la conferinta CIA de la Girona. Linii directoare: dominatia totala a industriei IT asupra obiectivelor institutionale; dominatia arhivei electronice asupra discursului profesional (nimic altceva nu mai incape); saracia si sub-bugetarea generalizate pentru Arhivele Nationale, de peste tot din lume; dictatul bogatiei unor arhive mici, care ajung a graiasca niste enormitati mai mari ca ele – dar sunt vocale, sunt prezente si iau fata datorita bogatiei.

Vremuri grele petru arhivistica…

2. A aparut programa¬†orientativa pentru cursuri de arhivist/arhivari, emisa de Arhivele Nationale. Dupa prima reactie de ras — s-ar putea ca, avand o asemenea programa, unii din privat sa fie obligati sa isi coboare nivelul profesional pentru a putea trece examenul –, ma inunda tristetea: e o programa numa buna pentru competentele anului 1990. Extrem de trist…

2 thoughts on “Tristeti…

  1. Nu stiu daca “orientativa” este cuvantul care poate caracteriza cel mai bine programa de la Arhive insa mai ramane o speranta…”arhivarea electronica a documentelor” care poate “degenera” prin reformulare, in ceva frumos si util pentru beneficiarul final al cursului:)

    • hm… Nomenclatoare pe genuri de documente? intram in materie direct prin nomenclatoare, dar nu stim cum se grupeaza documentele? nu este ca obiectiv nicio definire/clarificare conceptuala (deci, teoretic, il iei e unul de pe strada si il bagi direct in arhivistica?) Are nu stiu cate ore pe sistematizare depozite (cred ca mai e facuta doar de aia care nu stiu sa foloseascaun PC), dar nu ai o ora macar de terminologie? In mod normal, de acum orice firma de formare profesionala va pregati arhivisti. Aia pot sa nu aiba habar de nicio arhivistica, pur si simplu vor face un suport de curs dupa programa asta. Si vor pregati arhivisti care vor avea meseria asta, teoretic, in orice tara UE. E o gluma…. Si arhivarea electronica e de nedescris. Introducera de informatii in bazele de date????? Asta e de nivel SARIAS de pe vremuri… Cum spuneam, programa de la 1990….

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s