Durabilitate CD/DVD + democratia crearii documentelor

Aici, o testare pentru durabilitatea suporturilor pentru mediul optic de stocare (balamauc nu, cu teminologia? ar trebui sa scriu ceva si despre asta…)

Gandul zilei:

1. cate telefoane dadeam acum 25 de ani pe zi? cate scrisori scriam acum 20 de ani pe zi? Cate telefoane dam astazi, si cate mailuri scriem astazi pe zi? Concluzia: democratizarea accesului la mijloacele rapide si eficiente de creare a documentelor si de comunicare a informatiei duce la cresterea exponentiala a cantitatii de documente/informatie produsa. Deci, introducerea tehnicii de calcul nu trebuie privita ca o solutie raportat la managementul hartiilor, pentru ca prin insasi aparitia tehnicii de calcul se vor produce cu mult mai multe documente de care trebuie sa ai grija.

2. A zis unu’ o fraza haioasa: pentru a putea controla si contextualiza informatia, raspunsul la cresterea mare a informatiei produse este mai multa informatie.

One thought on “Durabilitate CD/DVD + democratia crearii documentelor

  1. The standard method of calculation seems to be senseless, since the may problem is not to preserve digital media but formats, software and machines able to run those media. Another day I just got ride of some backup boxes full with floppy disks of 1,44″. They were optimum preserved, but without machines to be run and without system/software capable to translate their zeros and ones in something ineligible.The key of digital preservation passes by constant migration with the constant risk of loosing authenticity… that is modern life :)…

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s