Cum ii educa altii pe romani despre arhive

Aud in fiecare zi marturisita scarba fata de meserie, auto-marturisita sila ca trebuie sa practici meseria asta, murdara si fara satisfactii (pentru unii, desigur). La fel de “desigur”, daca din interiorul profesiei se aud asemenea chestii, nu ai cum sa te respecte aia din afara ei.

Intamplarea a facut sa primesc zilele astea un link catre Scoala discovery. Prima lectie in matematica: cum rezolvi problemele. Abordarea: o chestie cu uraganele, inc are arata, logic, cum trebuie sa abordezi rezolvarea unor situatii concrete. Inca din primele minute, apar doua lucruri de baza: cum ordonezi un intreg (clasificandu-l, divizandu-l in probleme mai  mici (adica, as zice eu, vezi clasificarea, ordonarea, nomenclatorul arhivistic etc.)) si studiul documentelor de arhiva, pentru a vedea ce s-a produs in trecut si a ne pregati pentru viitor.

Altora nu le e rusine sa vorbeasca despre arhive. Si, daca privesti cu atentie, iti dai seama ca este chiar o problema cat se poate de atractiva, de logica fundamentala si o profesie cat se poate de intelectuala. Dar, nu pentru toata lumea.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s