o dubla victorie

Curtea constitutionala a respins proiectul de modificare a Legii arhivelor, care prevedea, printre altele, retrocedarea arhivelor cultelor.

Comunicatul Agerpres, aici.

Este o dubla victorie:

– in primul rand, este o victorie pentru pastrarea unui patrimoniu in folosire sub auspicii de egalitate si democratie pentru toti, nu la bunul plac si la bunul pret al Cultelor (cum se intampla acum, in numeroase cazuri).

– in al doilea rand, este o victorie impotriva resemnarii si pasivitatii mioritice “pai ce putem face noi, asa mici cum suntem?” Macar aratam ca nu am murit…

2 thoughts on “o dubla victorie

  1. De remarcat totusi motivatia respingerii proiectului formulata pe site-ul CCR: s-a incalcat principiul bicameralismului. Si cam atat! Ceee ce ar putea insemna ca initiatorii proiectului sa aiba o sarcina relativ simpla (nu neaparat si usoara) in a obtine revotarea proiectului si promulgarea acestuia.

    • Sigur. Revotarea va trebui sa fie facuta in Senat, astfel incat Senatul sa fie de acord cu modificarea de la Deputati. Si poate unii, altii, se vor misca, astfel incat sa aduca problema pe agenda, ca parlamentarii sa voteze in cunostinta de cauza.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s