felicitari….

Sunt in Italia, la conferinta de la Trieste. Am aflat azi cu satisfactie si mandria de a fi roman, despre noua reusita arhivistica a Romaniei, stat laic, care tranzactioneaza memoria cu biserica. Am mai povestit cu strainii pe aici, s-au stricat de ras cand au aflat ca noi dam arhivele la biserici inapoi…  M-au intrebat cand facem parlament din preoti :))

Ideea e ca e o stupiditate, dar nu e singura din tara asta. Sigur ca vom fi o generatie damnata de profesionisti, ca aia de dupa noi ne vor intreba daca am fost sanatosi la cap si ce am pazit etc. Dar… asta e.

Vestea buna este ca arhivele nationale nu vor muri din cauza hartiilor de la biserici.

Vestea proasta este ca, dupa cum spunea secretarul general al CIA aici (intr-un discurs fulminant, sper sa il obtin si sa il postez aici) a crede ca Arhivele sunt o institutie de neinlocuit este o mare eroare. Adica, altfel spus, ce s-a intamplat azi poate fi inceputul sfarsitului. Alaturi de alte tampenii ale tarii asteia, ce mai conteaza una?….

Cum zicea Scipio Africanul? Tie, popor ingrat, nu-ti va ramane nici cenusa mea… Dar de-acum, inainte sa deschidem pliscul, noi arhivistii, despre zestrea lasata de stramosi pe care poporul trebuie sa o cinsteasca, sa ne gandim cum cinstim noi patrimoniul si misiunea institutiei…

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s