cateva probleme intre noi si ISADG

Stand intr-o zi la semafor (mint; la BV avem numa’ giratorii, de-asta suntem toti ametiti de cap) ma gandeam (iarasi mint) la incompatibilitatile noastre cu ISADG. Pe langa cele scrise in aticolele din Slovenia (vezi pe blog), avem niste incongruente terminologice.

Termenul ‘subfond’ nu exista la noi. Noi le zicem “parti structurale” ale fondului, deci orice e mai jos de fond ar fi, oarecum, egal in drepturi (gresit, desigur). Ele nu au nume distincte oficial. in practica, in ardeal exista “serii”, care uneori sunt serii efective, alteori par a fi mai degraba niste subfonduri… Seria, deci, nu e intotdeauna serie. Seria, ca reflectare a unei clase din nomenclator, este, uneori, “categorie”.

Circul e cand vezi ca in Vechiul Regat sunte alte lucruri care nu se pupa, de pilda Titlul dosarului. Un dosar are rezumat, nu paote avea titlu (??!!), mi s-a spus.

O varianta de a evita minunile astea e sa nu mai numesti niveluri de descriere, ci sa le identifici pur si simplu: nivel 1, 2, 3 etc. Asa le echivalezi pe toate cum-s-or-numi-ele cu n anume nivel, si aplici regulile de la nivelul respectiv… Cu altele, cum ar fi cu titlul, nu stiu cum sa fac..

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s