AS 2011-06-08

Un hard-disc din 1956. Are o tona si ingurgita 5 Mb 🙂

Digitalizarea ziarelor oprita la Google.

PS: la modul ciudat in care Guvernul intelege reducerea personalului din Arhive, devine actuala zicerea (adaptata) a lui Scipio Africanul: ‘tie, guvern ingrat, nu-ti va ramane nici arhiva ta!”.

N-am sa inteleg niciodata fenomenul eficientizarii:

2006: lege care obliga ANR la preluari masive de arhive economice, cu conditia maririi personalului. Legea a costat Statul Roman probabil sute de milioane de lei, prin procesele pierdute, caci nu a marit efectiv personalul si nu a marit bugetul pentru a permite aplicarea legii.

2008: in sfarsit, pe hartie, se mareste personalul Arhivelor, pe la 1500 de oameni. Din cate stiu, in fapt, niciodata nu  s-a depasit cifra de 850-900 angajati.

209: se taie posturile introduse in 2008.

2011: se vehiculeaza suma de 700 de angajati care vor ramane in Arhive, restul fiind concediati.

O evolutie in 4 ani (cea mai cumplita depreciere de la 1950 incoace, daca reconstituirile mele sunt corecte). Se reduce personalul, dar aproape nici un fir de procedura nu s-a schimbat, in sensul simplificarii activitatii. Totul se desfasoara la fel ca inainte  de 2006. Oamenii, tot mai putini, fac exact aceeasi activitate, se supun exact acelorasi reguli birocratice ca atunci cand Arhivele erau in alt regim juridic si la alta incarcare de personal. In fapt, se va dubla probabil volumul de munca, in conditii tot mai precare de igiena si activitate. Cu alte cuvine, nu se va eficientiza nimic (parere mea!), poate doar cheltuielile bugetare. Sa salvam bugetul, chiar de-ar fi sa piara lumea! Mai stiu pe unul care a platit datoriile, tot asa, chiar de-ar fi fost sa piata lumea…

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s