2 thoughts on “ISAD(G) si noi (partea 2)

 1. Pct.2 De aceea afirmam eu faptul ca, activitatea arhivistului trebuie sa migreze din sfera activitatilor fizice in cea a descrierilor. Rezultatele activitatilor desfasurate dupa vechile metode pot fi substituite de capacitatile IT, cel putin in parte. Majoritatea timpului trebuie alocat manipularii informatiei, mai ales in conditiile actuale de austeritate.
  pct.3. Inventarul, ca principal instrument de evidenta isi pierde din importanta, odata descrierile efectuate corect, iti vor permite elaborarea mai multor instrumente de evidente, instrumente personalizate pe necesități.
  Lansezi ideea ca, identificarea fizica si fie facută cu un numar format dupa un anumit algoritm sau unul aleator? (ex.fond+depozit+rapt+polita) sau o trimitere directa la codul de bare?
  pct.5 iar lovești în cooperativă.

  • 2 – Pai, categoric asa e. Poti sa ai 3 malaci care sa care, si fetele frumoase si arhiviste sa stea in fund e scaun si sa manipuleze informatia. dr e complicat…:P
   3 – inventarul, dupa definitia lui din orice dictionar de limba romana, e instrument de evidenta gestionara, fizica. Daca vrei sa povestesti romane, le tii pentru o carte, care cuprinde dscrieri si e treaba intelectuala, nu de uitat pe raft. Si, propriu zis, nu lansez nici o idee de sintaxa a codului. Sigur ca poate fi cod de bare, dar el clar va terbui sa fie un soi de coordonata GPS, sa imi regaseasca obiectul oriunde; si, prin urmare, da, depozit+raft+polita e element de cotare fizica. la dracia asta atasez o descriere, si o sa am descrierea fondurilor pana la fila, daca e cazul.
   5 – bai, nu am avut neaparat ca tinta ‘cooperativa’. Am mai discutat si cu altii, dupa ca am mai umblat si eu si m-am dumirit. cine dreaq plateste un functinar public chiar si in halul in care e platit ca sa iti numeroteze pagini? ?? Dpdp al securitatii documentelor, daca e legat, dupa mine e suficient. Mai degraba investesti in camere de supraveghere decat sa paltesti salarii de-amboulea pt cineva care sa numeroteze file. Dupa mine, e o problema de management aici, sau, mai exact, de management financiar. La lucrurile astea se va ajunge, cu siguranta, cand vom avea propriul buget de gestionat, si cineva se va tezi ca plateste om pentru activitati subcalificate. Si poate ne trezim…

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s