insolventa si fondul arhivistic

O speta:

O societate este de mai multi ani in lichidare. In toata aceasta perioada, evident, cel care a incheiat acte a fsot lichidatorul stabilit de judecatorul sindic. Intrebarea este: actele incheiate de lichidator in aceasta perioada apartin fondului societatii sau fondului lichidatorului?

Astept pe cei care au un raspuns sau o varianta de raspuns sa o faca, pentru ca nu sunt foarte sigur ca perspectiva mea este cea corecta. Pana una alta, eu opinez ca actele apartin fondului societatii; ma bazez pe faptul ca lichidatorul ca si administratorul, asa cum sunt definiti in legea insolventei (85/2006) sunt numiti la conducerea societatii pentru a gestiona situatia. Asadar, este vorba despre niste persoane (fizice sau juridice, nu cred ca are importanta) care indeplinesc o functie in cadrul societatii; care pot folosi stampila societatii si care dispunde bunurile acesteia in conditiile legii. Dupa mine, e la fel ca un director care ar lichida de buna voie o  societate, vanzandu-i activele.

Ce parere aveti?

2 thoughts on “insolventa si fondul arhivistic

  1. O societate își încetează activitatea odată cu radierea ei de la oficiul registrului comerțului (cerere care este depusă de lichidator) iar aceasta are loc doar la încheierea procesului de lichidare. Actiunile ulterioare intrării în funcție a lichidatorului se desfășoară în numele acestuia, iar după preluarea funcției el lucrează împreună cu administratorii societății, tind să își dau dreptate.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s